Novice

Pereira v drugi krog s štirimi točkami, Slovenija z dvema

21. jan.. 2025
Celjski trener Paulo Pereira na SP še brez poraza

Paulo Pereira je edini predtsavnik celjskega kluba na letošnjem svetovnem prvenstvu, zato s povečanim zanimanjem spremljamo predstave njegove Portugalske na prvenstvu. Portugalska je tekmovanje začela odlično, ter v prvem delu zabeležila tri zmage (Amerika, Brazilija, Norveška) na treh tekmah in se z maksimalnim izkupičkom podaja v drugi krog, kjer bo v družbi Španije, Švedske in Čila lovila preboj v četrtfinale. Glavni del začenja s štirimi točkami, eno več od Španije ter Švedske ter z dvema več od Brazilije. Z zmago proti Čilu bi si tako zagotovili že najmanj tretje mesto v skupini, ob morebitnem uspehu proti Španiji ali Švedski pa že nastop med osmimi najboljšimi na svetu, kar bi bil najboljši rezultat v zgodovini Portugalske.

Slovenija je na drugi strani prvenstvo začela odlično in zabeležila zanesljivi zmagi proti Kubi ter Zelenortskim otokom, v tekmi pa prvo mestvo v skupini pa izgubila proti Islandiji in se v glavni del tekmovanja podaja z dvema točkama. Četrtfinale bo lovila proti Egiptu (4 točke), domačinu Hrvaški (2 točki) in Argentini (0 točk). Del slovenske reprezentance je kar trinajst (od osemnajstih prijavljenih) nekdanjih igralcev Celja Pivovarna Laško: vratarja Urban Lesjak in Klemen Ferlin, levo krilo Tilen Kodrin, desni krili Blaž Janc in Domen Novak, desni zunanji Tadej Kljun, srednji zunanji Miha Zarabec, Rok Ovniček in Domen Makuc, leva zunanja Borut Mačkovšek in Aleks Vlah, krožna napadalca Blaž Blagotinšek in Kristjan Horžen.

Foto: Slavko Kolar

==========================================================================================

PRIDITE in PODPRITE CELJSKE VITEZE V ZLATOROGU v letu 2025

Nakup vstopnic za tekmo proti RK Sviš Cugelj okna Ivančna Gorica

Nakup vstopnic za tekmo proti Slovanu

==========================================================================================

 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.