Rokometaši Celja Pivovarne Laško so brez težav slavili v Krškem.

RK Krško – RK Celje Pivovarna Laško  17:27 (8:17)

RK KK: Žitnik, Imperl; Cehte 3, Franko 1, Dular, Ban, Kodrič 1, Sobotič, Kučič 3, Dimc,  Majerle, Čanžar 6/3, Koprivc, Škoflek, Ferkulj 3; trener: Aleksander Markl

Sedemmetrovke: 3/7

Izključitve: 4 min

RK CPL: Skok 12/2 obramb, Kastelic 4/1 obrambe; Verdinek 1, Blagotinšek 4, Marguč, Malus 1, Janc 6, Razgor 1/1, Toskič, Ranevski 4, Skube, Zelenovič 3, Žabič, Mačkovšek 6/2, Lekai 1, Žvižej; trener Vladan Matič

Sedemmetrovke: 3/4;

Izključitve: 10 min;

Dvorana OŠ, 200 gledalcev, sodnika Ocvirk, Štrigl

Potek: LIVETICKER

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so drugi del sezone začeli z gostovanjem v Krškem, za njimi pa je več kot enomesečni premor. Krško je že v sredo odigralo zaostalo tekmo z Mariborom, kjer so Krčani visoko izgubili, že sedaj pa je jasno, da se bodo le težko izognili izpadu iz lige ob koncu sezone, saj zasedajo rep prvenstvene lestvice s samo tremi osvojenimi točkami. Pred tekmo torej ni bilo pričakovati drugega, kot zanesljivo zmago pivovarjev (v sedmem krogu so v Zlatorogu zmagali 36:21) in to ne glede na dejstvo, da se v taboru Celja ubadajo s številnimi poškodbami. Že dlje časa poškodovani Gregor Potočnik, Dejan Perič in Rok Žuran, so žal dobili kar nekaj družbe. Žiga Mlakar je med premorom dvakrat doživel pretres možganov (obakrat so ga s treninga v bolnišnico odpeljali z reševalnim vozilom), Vid Poteko vleče poškodbo kolena že iz meseca decembra, Urban Lesjak pa se je poškodoval na reprezentančni tekmi in njegovo koleno še ni pripravljeno na preizkušnje. Priložnost na tekmi so tako dobili igralci iz mladinske ekipe Urh Kastelic, Jaka Malus in Matic Verdinek.

Celjani so že takoj na začetku tekme prevzeli pobudo ter po le nekaj minutah igre prišli do vodstva s 3:1 (8. minuta). Vladan Matič se je kljub številnim poškodbam odločil, da reprezentante pusti na klopi, kolikor je zaradi omejenega kadra to mogoče. Priložnost so tako dobili mladi reprezentantje in igralci, ki so med premorom vadili v Celju. Ti so hitro višali prednost in v 13. minuti vodili že s 6:2, nato pa sta sledili zaporedni izključitvi Blagotinška in Ranesvkega, kar so domači izkoristili ter zaustavili nalet Celja. Po nekaj zadetkih s sedmih metrov, so se v 21. minuti uspeli približati celo na le dva zadetka zaostanka (8:10), a nato v zadnjih devetih minutah niso več dosegli zadetka. Celjani so jih na drugi strani sedem za zanesljivih devet zadetkov prednosti ob polčasu.

Drugi del se je začel z dvema zadetkoma Krškega, ki pa nato znova kar sedem minut ni doseglo zadetka, Celjani pa so s štirimi prišli do najvišjega vodstva na tekmi, +11 zadetkov. Matič je minute delil med več igralcev, od 41. dalje pa sta priložnost dobila tudi mlada Kastelic in Verdinek, malo kasneje pa še Malus. Z njimi so pivovarji brez težav držali vodstvo, čeprav so se domači dobro borili,pri čemer so izstopali predvsem Cehte, Ferkulj in Čanžar. Med strelce sta se pri Celjanih vpisala tako Verdinek, kot tudi Malus, izkazal se je Kastelic, sicer pa so bili najboljši strelci tekme trije, po šest zadetkov sta pri Celjanih dosegla Mačkovšek in Janc, pri domačih pa Čanžar, Matevž Skok je za pivovarje zbral 12 obramb.

Celjane naslednja preizkušnja čaka že v sredo (6.2., ob 18h), ko v goste v Zlatorog prihaja ekipa Ribnice, to tekmo pa si lahko ogledate brezplačno (več o tem na tej povezavi TEKMA LETA), že 10. februarja pa je na vrsti prvi evropski obračun, Pivovarji bodo gostovali v Madridu pri Atleticu Madrid. 13. februarja pivovarji gostujejo pri Svišu v domačem prvenstvu, 16. februarja pa se v Zlatorogu obeta TEKMA LETA.