Rokometaši Celja Pivovarne Laško so prepričljivo ugnali še Maribor in osvojili še 20. naslov zmagovalcev Pokala Slovenije, Žvižej MVP turnirja, Janc naj strelec

RK Celje Pivovarna Laško : RK Maribor Branik   36:28 (18:14)

Dvorana Tabor, 1000 gledalcev, sodnika: Sok, Leskovec

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak 5 obramb, Gajič 6 obramb; Malus, Babarskas 1, Janc 10, Razgor, Suholežnik, Marguč 3/2, Grošelj 1, Poteko 3, Zarabec 5, Kodrin, Mačkovšek 4, Mlakar 1, Žvižej 7/2, Bećiri 1; trener Branko Tamše

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 4/5

RK Maribor Branik: Čudič 1 obramba, Leben 6/1 obramb; Kapular 3, Rožman, Bogadi, Sok 4/2, Tomič, Hrastnik 2, Velkavrh, Fižuleto 2, Špende 7, Verdinek 5, Stopar 1, Čagalj, Štumpfl, Kete 4, trener: Sebastjan Sovič

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 2/2 

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se danes v finalu Pokala Slovenije v Mariboru pomerili z domačini. Celjani so v včerajšnjem polfinalu s 26:23 odpravili Gorenje Velenje, Maribor pa je bil s kar 32:23 boljši od Ribnice. Četudi zmaga domačinov ni bila tako zelo veliko presenečenje, pa je bil toliko bolj način na katerega so jo dosegli ter poskrbeli za ponovitev finala iz leta 2010, ko sta se ta dva tekmeca prav tako pomerila v Mariboru, Celjani pa so takrat slavili 35:33. Današnja zmaga je bila precej prepričljivejša, z njo pa so pivovarji v svoje vitrine pospravili še dvajseto pokalno trofejo.

Jumbo_504x238_kamp

Približno 1000 gledalcev v mariborskem Taboru je ob začetku današnjega srečanja le v minuti in pol videlo kar pet zadetkov (3:2 za Celje), v naslednji minuti pa je še dva dodalo Celje in Sebastjan Sovič na domači klopi je že v tretji minuti posegel po prvi minuti odmora. Igra, oziroma tempo se je nato nekoliko umiril, a ekipi sta še naprej hitro dosegali zadetke ter zaključevali napade, zato smo videli tudi kar nekaj napak. Celjski rokometaši so se tudi v nadaljevanju bolje znašli v tej igri in s hitrimi protinapadi že do desete minute prišli do vodstva z 10:5, pri čemer sta Mačkovšek in Janc vsak dosegla po tri zadetke. Ko je slednji dosegel že četrtega ter vodstvo povišal na 11:6, je domači trener zahteval še svojo drugo minuto odmora. Uspelo mu je malce ustaviti nalet pivovarjev, ki so na polovici prvega dela vodili za pet (13:8), prednost pa so ponovno povišali ob igralcu več in zadetkih Janca ter Žvižeja preko celotnega igrišča, ko so bila vrata domačih prazna (15:9). Vijoličasti so se uspeli še enkrat približati, tudi sami so kaznovali izključitev Suholežnika in najprej znižali na štiri, ob izključitvi Mačkovška (njegovi drugi) pa še na tri (16:13), zaradi česar je minuto odmora zahteval tudi Tamše. A njegovi igralci so še naprej delali napake, preslabo igrali v napadu ter Mariboru omogočali hitre napade, s katerimi so ti rezultat znižali na le 16:14. Na srečo so tudi domači v tej vnemi bili prehitri, Celjani pa so v zadnji minuti in pol njihove napake kaznovali z dvema zadetkoma, zadnjega Žvižej znova na prazna vrata, za vodstvo 18:14.

SLK_4495a (1280 x 912)Priigrano prednost so Celjani ohranjali tudi v prvih desetih minutah drugega dela. Nekajkrat je ta narasla na pet zadetkov, lahko pa bi bila še višja, če bi pivovarji kaznovali izključitvi Kapularja in Keteja. Kar jim ni uspelo z igralcem več, pa jim je po dveh obrambah Gajiča, ko so na polovici drugega dela igre prednost dvignili na danes najvišjih +7 (27:20). Sovič je uvidel, da mora znova poseči po minutnem premoru, da je ponovno zaustavil naraščanje gostujoče prednosti, ki bi že dokončno odločila pokalnega zmagovalca. Razlika se sicer ni več višala, a pod +6 se ni spustila in bolj ali manj je bilo jasno, da bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško še dvajsetič osvojili pokalno lovoriko. To jim je uspelo povsem zasluženo, tako kot včeraj, ko so ugnali Velenje, so tudi danes vodili vse od začetka srečanja pa do zadnjega sodniškega žvižga in se po številu osvojenih pokalnih naslovov izenačili z osvojenimi državnimi naslovi. Obojih imajo po dvajset, le da si pri slednjih želijo še v tej sezoni dodati še enega, kar sedaj ostaja naslednji glavni cilj.

Poleg pokalnega naslova so pivovarji prejeli še dve individualni lovoriki. Blaž Janc je bil s 17 doseženimi zadetki najboljši strelec tekmovanja, Luka Žvižej pa je postal MVP zaključnega turnirja. Naj vratar je bil domači Bojan Čudič.

3H7A0714Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško“Imeli smo veliko željo, da osvojimo pokalni turnir, hkrati pa smo se zavedali moči naših tekmecev. Na mariborski turnir smo se temeljito pripravili in ga tudi zasluženo osvojili, v dveh dneh smo pokazali največ od vseh štirih ekip.”

Luka Žvižej, kapetan Celja Pivovarne Laško:Uspela nam je dvajseta zvezdica. Kar smo si zadali, smo danes tudi dosegli. Veseli smo, da je dvajseta zvezdica doma. Sedaj si bomo privoščili minimalno počitka, saj nas v nadaljevanju čaka še uresničitev enega velikega cilja. MVP nagrada je lepa potrditev tega kar delamo, a ni samo moja nagrada, temveč tudi vseh mojih soigralcev, ki so to omogočili.”

Blaž Janc, rokometaš Celja Pivovarne Laško: “Levji delež na poti do končnega zmagoslavja smo opravili na sobotni polfinalni tekmi proti Velenjčanom, vse skupaj pa nadgradili na nedeljski finalni tekmi proti Mariborčanom. Vsi smo izjemno veseli, v Maribor smo prišli po končno zmago in jo tudi dosegli.”

Urban Lesjak, rokometaš Celja Pivovarne Laško: “Prvi cilj v tej sezoni smo izpolnili in osvojili pokalni naslov. V dveh dneh smo se morali dobro potruditi, že sobotni finale pred finalom z Velenjčani nas je nekoliko utrudil, kar se je poznalo na današnji finalni tekmi. Mi gremo naprej, pred nami je še šest tekem v državnem prvenstvu, naš cilj pa vsem kristalno jasen.”

Po vstopnice za celjske tekme tudi na PETROL

Domača serija tekem v končnici se nadaljuje 29. aprila, ko bo v Zlatorogu gostovala Urbanscape Loke. Tekma bo ob 19h, poleg rednih vstopnic pa so za končnico na voljo tudi otroške, oziroma družinske vstopnice. Pohitite z nakupom, saj so v predprodaji cenejše – klik na NAKUP na tej povezavi in bodite opora celjskim vitezom. Od sedaj dalje pa so v mreži Mojekarte na voljo tudi na bencinskih servisih PETROL.
oglas-končnica-dp