Miha Zarabec bo v letu dni še tretji celjski rokometaš, ki bo odšel v evropskega velikana

Potem, ko je Blaž Blagotinšek pred sezono odšel v Veszprem, Janc po sezoni odhaja v Kielce, je celjski klub uspel še tretjega igralca v letu dni pripeljati do vrat evropskega velikana. Po izteku te sezone bo namreč Miha Zarabec dres RK Celje Pivovarna Laško zamenjal za dres nemškega velikana Kiela.

Jumbo_504x238_kamp

Miha Zarabec bo v sezoni 2017/2018 novi član najtrofejnejšega nemškega kluba, THW Kiela, ki je bil med vsemi zainteresiranimi klubi najbolj prepričal celjskega srednjega zunanjega igralca. Čeprav so iz Celja v največje klube odhajali igralci že prej, pa je pivovarjem v le letu dni uspelo v tri evropske velikane plasirati igralce, ki so jih vzgojili v Celju, ali pa so tu do konca razvili svoj talent ter se pokazali Evropi in svetu. Pred to sezono je Blaž Blagotinšek prestopil v madžarski Veszprem, pred kratkim se je celjski klub dogovoril za prestop Blaža Janca, talenta, ki si ga je želela vsa Evropa, naslednji v vrsti pa je Miha Zarabec, ki ima sicer s Celjani pogodbo še za naslednje leto. V njej je bila klavzula, da lahko ob plačilu dogovorjene odškodnine odide predčasno, kar je nemški velikan sprejel, Miha pa bo od naslednje sezone dalje svoj razkošen talent, ki ga je, kot mnogi drugi uspešni igralci, izbrusil v celjski rokometni šoli, prikazoval na severu Nemčije, kot tudi po vsej Evropi, kjer bo Kiel nastopal.

EK0I0874Branko Tamše je pred tremi leti vedel kaj lahko pričakuje od Mihe, ki je v Celju stopil v velike čevlje, a opravičil zaupanje, sedaj pa ga čaka korak naprej: »Najprej moram reči, da sem vesel za Miho, po Blažu Blagotinšku in Blažu Jancu, bo v letu dni še tretji, ki odhaja k evropskemu velikanu, kar je potrditev našega dobrega dela. Seveda pa trenerju, ki izgubi takšnega igralca, kot je Miha, ni lahko. Vemo za kakšnega igralca in talent gre. Tri leta nazaj, ko smo ga pripeljali v klub, vsi niso bili prepričani, da bo lahko nadomestil Mateja Lekaija in Sebastjana Skubeta, a je hitro opravičil zaupanje in dvakrat zapored postal najkoristnejši igralec slovenskega prvenstva, navduševal je v našem dresu in si priigral stalno mesto v slovenski reprezentanci. Tu je veliko napredoval in nam seveda veliko dal, zelo ponosen sem, da sem lahko delal z njim in da je tu dosegel takšen napredek, ki mu je sedaj omogočil ta velik korak naprej. To je ponudba, ki je noben igralec ne more zavrniti, to je njegova pot dalje in prepričan sem, da bo uspel tudi v enem izmed najmočnejših klubov na svetu. Tako jaz, kot klub smo veseli zanj in mu želimo vse najboljše v njegovi nadaljnji karieri. Pri nas bo seveda zazijala luknja po njegovem odhodu, a že pred njim so odhajali igralci, ki smo jih nadomestili z novimi. Takšen je bil tudi Miha. Na nas je, da sedaj najdemo nove zvezde na tem položaju, potencial imamo v svojem klubu, v tej ekipi. Na ta potencial je opozoril s svojimi predstavami pri nas in v mladih selekcijah reprezentance, to je Jaka Malus. Verjamem, da je v njem tisti potencial in talent, ki ga moramo sedaj še izbrusiti in spraviti na plano. Verjamem, da nam bo to uspelo. Ne smemo pa pozabiti na Davida Razgorja, ki je uspešen na več položajih in je vse do sedaj odlično vodil igro skupaj z Miho, enako pričakujem v prihodnje. Morda pa se nam pridruži še kakšen nov igralec, ki pa ga v tem trenutku še iščemo

Za RK Celje Pivovarna Laško je nastopal od leta 2014 dalje in je do danes zbral že 134 nastopov, na katerih je dosegel 474 zadetkov. Po izteku sezone mu bo celjski klub zaželel uspešno nadaljevanje kariere, v skladu s sloganom »Enkrat za Cele, vedno za Cele«, pa bo v Celju vedno dobrodošel.

EK0I0493Pred Miho Zarabcem je torej velik izziv, a kot poudarja, ga s Celjem Pivovarno Laško čakajo še pomembni cilji: »Najprej moram reči, da sem izjemno vesel, saj so se mi uresničile otroške sanje, da zaigram za tak klub. Rad bi se zahvalil Rokometnemu klubu Celje Pivovarna Laško za korektnost in podporo ob tem prestopu. Za vse ostalo poslavljanje in zahvale bo še dovolj časa, saj nas trenutno čaka veliko bolj pomembno delo na igrišču. Še vedno je ta trenutek v moji glavi samo delo v Celju, cilji, ki jih imamo in to bom tudi pokazal.«

Po vstopnice za celjske tekme tudi na PETROL

Domača serija tekem v končnici se nadaljuje 29. aprila, ko bo v Zlatorogu gostovala Urbanscape Loke. Tekma bo ob 19h, poleg rednih vstopnic pa so za končnico na voljo tudi otroške, oziroma družinske vstopnice. Pohitite z nakupom, saj so v predprodaji cenejše – klik na NAKUP na tej povezavi in bodite opora celjskim vitezom. Od sedaj dalje pa so v mreži Mojekarte na voljo tudi na bencinskih servisih PETROL.
oglas-končnica-dp