Danes 23. rojstni dan praznuje Kristijan Bećiri, ki je v Vidim očesnem centru dobil najboljše darilo

Čeprav se je minula sezona za posameznike rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško šele dobro zaključila, mnogi med njimi ne počivajo, ampak dosledno vzdržujejo formo. Tudi Kristian Bećiri, ki že komaj čaka začetek priprav, danes pa praznuje 23. rojstni dan, zato mu ob tej priložnosti želimo vse najboljše.

EK0I9498 (1024 x 683)Komaj čakate začetek priprav? Najverjetneje, zaradi najnovejše pridobitve.

Drži. Dolga leta sem imel velike težave z vidom. Nisem videl dobro, na treningih in tekmah sem bil primoran nositi leče, da bi lahko sploh kaj videl, da bi lahko sodeloval z igralci na igrišču. Zdaj sem odšel na lasersko operacijo ReLEx SMILE v Očesni center Vidim. dr. Boštjan Drev mi je dokazal, da je to rešitev zame in ko sem videl, komu vse je doslej že priskočil na pomoč, sem vedel, da bo to to. Da bo prišel zame dan, ko bom lahko očala pustil na nočni omarici, ko si pred tekmo ne bom več vstavljal leč.

Z lečami je bilo težko igrati?

Ne težko, ampak leče so bile zame edina rešitev. Očala sem nosil vse od 1. razreda, dioptrija je skozi obdobja rasla in pred časom se je na srečo zaustavila pri -2.75 na obeh očesih. Sam sem iskal rešitev, kaj narediti, da se ne bom več mučil z lečami, ker med tekmo niso najbolj prijetne, v rokometu je ogromno kontakta, tudi udarci so pogosti, žoga te zadene. Vse to je lahko zelo hitro težava in želel sem najti trajno rešitev!

EK0I9443 (1024 x 683)Torej doslej, zaradi slabšega vida, niste mogli igrati na vso moč, ker pravzaprav niste najbolje videli? Tudi z lečami niste imeli izostrenega vida, zato ste iskali rešitev.

Zdaj bo kdo pomislil, da se šalim, ampak jaz dejansko včasih nisem videl do sredine igrišča. Videl sem megleno, če bi mi soigralec dal signal, kam naj pošljem žogo, tega zagotovo ne bi videl dovolj ostro, da bi lahko reagiral. Zato sem že komaj čakal, da mi odstranijo dioptrijo.“

Pravzaprav vam jo je na pladnju prinesel dr. Boštjan Drev?

“Na mojo veliko srečo. Odločil sem se za najmodernejši poseg in pristop ekipe, ki je izvedla operacijo, je bil izjemno profesionalen, tako, kot je naš, ko oblečemo dres Celja Pivovarne Laško. Vsi so bili zelo prijazni, mi stvari izjemno natančno opisali, tako, da se operacije nisem bal niti za hip. Definitivno ti ni vseeno, imamo samo ene oči, ampak ta poseg pa priporočam vsakemu.

vidim-očesni-center-CELJE-moder (2)

Torej se lahko v novem tekmovalnem letu pripravimo na popolne predstave Kristiana Bećirija?

Naredil bom vse za to, da navdušim našem zveste gledalce, ki nas podpirajo v dobrem in slabem!